Prijavnina za maraton 29, 50 in 81 km

 • prvih 150 prijavljenih udeležencev (»EARLY BIRD«) … 25 €
 • oddana prijava in plačilo preko spleta do 30. aprila 2020 ... 30 €
 • prijava in plačilo na dan dogodka (9. ali 10. maja 2020) ... 40 €

Prijavnina za družinsko traso 7 km

 • za odrasle, preko spleta do 30. aprila ali na dan dogodka (9. ali 10. maja 2020) ... 15 €
 • za otroke do 14 let, preko spleta do 30. aprila ali na dan dogodka (9. ali 10. maja 2020) ... BREZPLAČNO

Družinska trasa ni tekmovalne narave, zato se čas vožnje ne meri.

DDV skladno z 12. točko 42. člena ZDDV-1 v prijavnini ni obračunan.

PDF ICON RAZPIS MTB SLAVNIK 2020 


Pogoji prijave

Skupno število udeležencev maratona je omejeno na 520.

Prireditve se lahko udeležijo vsi rekreativni kolesarji, ki so zdravi, sposobni vožnje s kolesom in stari vsaj 14 let, ali mlajši s kolesarsko licenco. Zdravniško potrdilo ali licenca niso potrebni, o zdravju se izrečejo z izjavo. Mladoletni za udeležbo potrebujejo:

 • stari 14 in 15 let … fizično spremstvo staršev na trasi
 • stari 16 in 17 let … pisno dovoljenje staršev ali skrbnikov, da se lahko udeležijo prireditve.

Prijave so možne na spletni strani do vključno 30. aprila 2020 in pri prijavni službi na dan dogodka 9. in 10. maja 2020. Prijava se odda na predpisanem obrazcu, prijava pa je popolna šele, ko je tudi plačana prijavnina. Vračilo prijavnine ni možno. Seznam prijavljenih je objavljen na spletni strani prireditve.

Kategorije

  letnik rojstva starost 29 km 50 km 81 km
MOŠKI 2002-1981 18-39 let
  1980-1971 40-49 let
  1970 in manj 50+ let
ŽENSKE 2002-1981 18-39 let
  1980 in manj 40+ let
MLADI 2006-2003 14-17 let    
E-MTB BIKE 2006 in manj 14 + let  ✓  


Tekmovanje za posebno nagrado Tumove koče na Slavniku

V sklopu maratona se bo odvijalo tudi posebno tekmovanje v vzponu na Slavnik. Udeleženci srednje in dolge trase na tekmovanju sodelujejo samodejno, brez dodatne prijave. Zmagovalca bosta ženska in moški, ki najhitreje dosežeta gorski cilj pri Tumovi koči pod vrhom Slavnika. Za nagrado bosta prejela poseben pokal in pikčasto majico.

Ločenih starostnih kategorij na tem tekmovanju ni. V tekmovanju ne sodelujejo udeleženci kategorije električnih koles.

Družinska trasa

Udeležba na družinski trasi predstavlja rekreativno vožnjo po pretežno ravninski makadamski poti. Je izrazito nezahtevna in ni tekmovalne narave, zato se časa udeležencem ne meri. Primerna je predvsem za družine z otroci, popolne začetnike in ostale ljubitelje rekreativnega druženja. Za udeležbo otrok starih do vključno 14 let je obvezno fizično spremstvo staršev na trasi.

Ostala določila in pogoji

 • Sodelujoči brez startnih številk niso udeleženci maratona, zato niso upravičeni do okrepčil na trasah in ne bodo obravnavani iz strani reševalne službe organizatorja v primeru nesreče.
 • Obvezna je uporaba zaščitne čelade.
 • Ob prevzemu startne številke prejmete številko,  kupon za hrano  in darilno vrečko.
 • Startno številko je obvezno namestiti na prednji del kolesa. Če številka ne bo nameščena skladno z navodili, organizator ne zagotavlja meritev časa.
 • Ob progi bo poskrbljeno za okrepčilne postaje, ki so označene na zemljevidu posamezne trase.
 • Odmetavanje smeti je dovoljeno v »feed zonah«, najdlje do označbe za konec »feed zone«.
 • Na prireditvi bo na voljo nujna medicinska pomoč.
 • Proga bo označena s trakovi in s smernimi tablami.Dodatne označbe - izobešen trak ob progi pomeni, pomeni vozi dalje v tej smeri. Na križiščih bodo tudi reditelji .
 • Vsi tekmovalci se morajo držati označene predvidene poti. Vsakršno iskanje in uporaba bližnjic pomeni takojšnjo diskvalifikacijo udeleženca.
 • Na progi bodo kontrolne točke. Udeleženec, ki jih ne bo prečkal vseh, bo označen kot diskvalificiran oz. tisti, ki ni končal proge.
 • Prehitevanje vozila, ki označuje začetek maratona, pomeni diskvalifikacijo. Prav tako bodo diskvalificirani udeleženci, ki bodo zaostali za časovno omejitvijo trase.
 • Na asfaltnih odsekih in cestah, po katerih poteka redni promet, je obvezno upoštevanje Zakona o cestno prometnih predpisih.Pred vključevanjem na prometne površine bodo reditelji.
 • Prireditelj ne odgovarja za posledice, ki jih tekmovalec povzroči sebi, sotekmovalcu ali tretji osebi. Tekmovalec je na prireditvi v celoti na lastno odgovornost.

Prireditelj si pridržuje pravico spremembe tega razpisa, o čemer bo udeležence pravočasno obvestil.

 

Podelitev priznanj

Podelitev priznanj in nagrad najboljšim bo na štartno – ciljnem prizorišču, pri vaškem domu Hrpelje v Hrpeljah (link lokacije). Prvi trije uvrščeni po kategorijah bodo dobili medalje in manjše praktične nagrade, najboljši absolutno (moški in ženske) pa tudi pokale. Nagrade bomo podelili tudi z žrebom štartnih številk.

 

Kazni in prepovedi

Organizator si pridržuje pravico prepovedi nadaljevanja vožnje ali diskvalifikacije v primeru neupoštevanja označene trase, odmetavanja smeti na in ob progi, uporabe transporta med tekmo, izogibanja pomoči sotekmovalcu, ki je v težavah (v primeru bolezni ali poškodbe), zunanje pomoči izven servisnih con.

Kadarkoli na progi lahko zdravstveno osebje oceni, da tekmovalec ni več sposoben varno nadaljevati tekme, ga izloči in poskrbi za tekmovalca. V primeru neupoštevanja tega, bo tekmovalec diskvalificiran.

Prvi  kilometer po startu poteka zaprta vožnja za spremljevalnim vozilom.

Na dolgi trasi sta dve časovni zapori:

- na 31. kilometru pri času 2 uri 15 min – udeleženec je diskvalificiran in preusmerjen na srednjo traso

- na 63. kilometru pri času 5 ur 00 min – udeleženec je diskvalificiran, opcijsko ga organizator odpelje nazaj na prizorišče