Prijave

Prireditve se lahko udeležijo vsi rekreativni kolesarji, ki so zdravi, sposobni vožnje s kolesom in stari vsaj 14 let. Zdravniško potrdilo ali licenca niso potrebni, o zdravju se izrečejo z izjavo. Mladoletni za udeležbo potrebujejo pisno dovoljenje staršev ali skrbnikov, da se lahko udeležijo prireditve.

Prijave so možne na spletni strani do vključno 3. maja 2017 in pri prijavni službi na dan dogodka 6. in 7. maja 2017. Prijava se odda na predpisanem obrazcu, prijava pa je popolna šele, ko je tudi plačana prijavnina. Vračilo prijavnine ni možno. Seznam prijavljenih bo objavljen na spletni strani prireditve.

Kategorije

 

letnik rojstva

starost

21 km

51 km

83 km

MOŠKI

1999-1978

18-39 let

 

1977-1968

40-49 let

 

1967 in manj

50+ let

ŽENSKE

1999-1978

18-39 let

 

1977 in manj

40+ let

FANTJE

2001-2000

16-17 let

 

 

 

2003-2002

14-15 let

 

 

PUNCE

2003-2000

14-17 let

 

 

Podelitev priznanj

Podelitev priznanj in nagrad najboljšim bo na štartno – ciljnem prizorišču, pri vaškem domu Hrpelje v Hrpeljah (link lokacije). Prvi trije uvrščeni po kategorijah bodo dobili medalje in manjše praktične nagrade. Nagrade bomo podelili tudi z žrebom štartnih številk.

Kazni in prepovedi

Organizator si pridržuje pravico prepovedi nadaljevanja vožnje ali diskvalifikacije v primeru neupoštevanja označene trase, odmetavanja smeti na in ob progi, uporabe transporta med tekmo, izogibanja pomoči sotekmovalcu, ki je v težavah (v primeru bolezni ali poškodbe), zunanje pomoči izven servisnih con.

Kadarkoli na progi lahko zdravstveno osebje oceni, da tekmovalec ni več sposoben varno nadaljevati tekme, ga izloči in poskrbi za tekmovalca. V primeru neupoštevanja tega, bo tekmovalec diskvalificiran.

Prvi kilometer po startu poteka zaprta vožnja za spremljevalnim vozilom.

Na dolgi trasi sta dve časovni zapori:

- na 28. kilometru pri času 2 uri 15 min – udeleženec je diskvalificiran in preusmerjen na srednjo traso
- na 60. kilometru pri času 5 ur 00 min – udeleženec je diskvalificiran, opcijsko ga organizator odpelje nazaj na prizorišče

Ostala določila in pogoji

- Sodelujoči brez startnih številk niso udeleženci maratona, zato niso upravičeni do okrepčil na trasah in ne bodo obravnavani iz strani reševalne službe organizatorja v primeru nesreče.
- Obvezna je uporaba zaščitne čelade.
- Ob prijavi prejmete startno številko in kupona za hrano ter prevzem darilne vrečke.
- Startno številko je obvezno namestiti na prednji del kolesa. Če številka ne bo nameščena skladno z navodili, organizator ne zagotavlja meritev časa.
- Ob progi bo poskrbljeno za okrepčilne postaje, ki so označene na zemljevidu posamezne trase.
- Na prireditvi bo na voljo nujna medicinska pomoč.
- Proga bo označena s trakovi in s smernimi tablami. Dodatne označbe - izobešen trak ob progi pomeni, pomeni vozi dalje v tej smeri. Na križiščih bodo tudi redarji.
- Vsi tekmovalci se morajo držati označene predvidene poti. Vsakršno iskanje in uporaba bližnjic pomeni takojšnjo diskvalifikacijo udeleženca.
- Na progi bodo kontrolne točke. Udeleženec, ki jih ne bo prečkal vseh, bo označen kot diskvalificiran oz. tisti, ki ni končal proge.
- Prehitevanje vozila, ki označuje začetek maratona, pomeni diskvalifikacijo. Prav tako bodo diskvalificirani udeleženci, ki bodo zaostali za časovno omejitvijo trase.
- Na asfaltnih odsekih in cestah, po katerih poteka redni promet, je obvezno upoštevanje Zakona o cestno prometnih predpisih. Pred vključevanjem na prometne površine bodo reditelji.
- Prireditelj ne odgovarja za posledice, ki jih tekmovalec povzroči sebi, sotekmovalcu ali tretji osebi. Tekmovalec je na prireditvi v celoti na lastno odgovornost.

Prireditelj si pridržuje pravico spremembe tega razpisa, o čemer bo udeležence pravočasno obvestil.